Időben felfedezett melanóma
dr. Vincze Ildikó dr. Vincze Ildikó 2018.11.07

Lajos korábban is részt vett rendszeresen anyajegyszűrésen, még ha nem is minden évben, de 2-3 évente ellátogatott egy bőrgyógyászhoz. Tudva, hogy a testén közel 200 anyajegy található, így a nyári napsütéses időszak után igyekezett átnézetni anyajegyeit. Korábbi vizsgálatok során dermatoszkóppal nézték végig a problémásnak tűnő anyajegyit, de korábban még nem került rögzítésre a teljes testfelszínén megtalálható anyajegyek összessége.

Kapcsolódó cikkek, melyeket mindenképpen olvasson el!

Teljes testérképes anyajegyszűrés

Az Anyajegyszűrő Központunkban az első orvosi vizit során egy előre beprogramozott kamera néhány perc alatt lefényképezi az egész testfelszínt, előre beállított pozíciókban. Ezt követően egy egyedi szoftver elemzi a nagy felbontású képeket, és az orvos munkáját segítve bejelöli a problémásnak tűnő bőrelváltozásokat. Közben bőrgyógyászaink már a fényképezés során figyelik a szemmel láthatóan problémás anyajegyeket. A videodermatoszkópos vizsgálatra egy előzetes szemmel történő átnézés, és a szoftver által kijelölt problémás bőrfelületek ismeretében kerülhet sor. 

Lajos első Anyajegyszűrő Központban történő vizsgálata során még nem találtak olyan anyajegyet, melyet el kellett volna távolíttatni, de 1 évvel később már szükségesnek bizonyult. A teljes testtérképes anyajegyszűrés során a testfelszínt elemző szoftver számos új képletet azonosított a bőrön, melyek egy évvel korábban még nem voltak jelen. Dr. Vincze Ildikó bőrgyógyász szakorvos a videodermatoszkópos vizsgálat során daganatra utaló tüneteket tapasztalt, aszimmetrikus alakú anyajegyet fedezett fel, melynek a szélei is szabálytalanok voltak. Szerencsére még korai stádiumban került felismerésre a melonama, még a nyirokcsomók nem nagyobbodtak meg, nem keletkeztek áttátétek sem.

Melanoma eltávolítás

Pár héten belül Lajos plasztikai sebésszel eltávolítatta a melanomát, és a jövőben is biztosan részt fog venni az előírt rendszerességű anyajegyszűrő vizsgálaton.

 

Kapcsolódó cikkek, melyek érdekelhetik Önt
Bejelentkezés anyajegyszűrésre:

+36 30 374 8932

bejelentkezés, anyajegyszűrés

Páciensek mondták

Gyermekcentrikus

Minden szempontból nagyon tetszett, szakmailag és emberileg egyaránt!!! A segítő kolleganő, Zsuzsa is! A doktornő alapos, profi, kedves, figyelmes, kisgyermekkel mentem (8éves kislány), nagyon odafigyelt a legkisebb anyajegyre is, de a gyermekem lelkére is. Biztonságban éreztem a gyermekemet és az egészségét. Már be is jelentkeztünk a szeptemberi kontrollra

dr. Vincze Ildikó dr. Vincze Ildikó

dr. Vincze Ildikó

bőrgyógyász, kozmetológus


Kapcsolódó videók


Visszalépés az előző oldalra...


Online bejelentkezés
Bejelentkezés kivizsgálásra és kezelésre az Anyajegyszűrő Központba:
+36 30 374 89 32
Nálunk az orvos nézi meg az anyajegyet, orvos a fényképen túl élőben is vizsgál, tapint, véleményez.
orvos válaszol

Kérjük, töltse ki az űrlapot, és kollégánk fel fogja venni Önnel a kapcsolatot. 

Név:

E-mail:

Az Ön kérdése