Onkológiai tanácsadás<br>

Onkológiai tanácsadás

személyre szabott rizikóbecsléssel

dr. Borbola Kinga Létrehozva: 2017.05.22 Módosítva: 2019.10.22

Az anyajegyszűrés alkalmával kórosnak ítélt elváltozásokat mielőbb szükséges eltávolítani és szövettani vizsgálatot végezni.

Anyajegyeltávolítás szövettani vizsgálat céljából A műtét során eltávolított bőrdarabot szövettani vizsgálatra küldjük, ahol azt mikroszkóp alatt részletesen kielemzik, a daganatokra jellemző sokszor nem egyértelmű  jeleket kutatva, a sejtek szintjén is. Így születik meg a szövettani lelet, ami már egyértelműen eldönti, hogy milyen az eltávolított képlet természete: jóindulatú vagy rosszindulatú.

Sokszor azonban nem ilyen egyszerű a patológus feladata, hiszen a pontos és sikeres értékeléshez a következőkre van szükség.

 • Ép széllel, megfelelően kimetszett bőr, anyajegy stb.
 • Megfelelően tárolt és kezelt szövet
 • Megfelelően képezett és megfelelő tapasztalattal bíró szövettanász, aki a mikroszkópos vizsgálat alapján megfelelő szakvéleményt tud felállítani.

Mikor lehet onkológiai vagy szövettani vizsgálatot kérni?

Amennyiben a bőrgyógyász szakorvos úgy ítéli meg, hogy az általa vizsgált anyajegy kórosnak tűnik, vagy már rosszindulatú elváltozást mutat. abban az esetben mindenféle képpen szükséges az anyajegy eltávolítása..

Sebészeti eltávolítás során állapítható csak meg a kimetszett szövetről kizárólag, hogy rossz - vagy jóindulatú-e az elváltozás. Lézeres vagy fagyasztásos eltávolítás ezért kerülendő, hiszen szövettani vizsgálat ezekben az esetekben nem készül.

Sokszor tapasztaljuk, hogy a páciens fél attól, hogy a keletkezett heg nem lesz esztétikus, de meg kell mindenkit nyugtatni, hogy plasztikai sebészeti úton történő levétel esetén szinte láthatatlan heg keletkezik.  Anyajegyszűrő központunk sebész szakorvosai különösen nagy jártassággal rendelkeznek az anyajegyek szakszerű eltávolításban, maximálisan szem előtt tartva az esztétikai igényeket.

Onkológiai – bőrrák megállapítása

Ha az anyajegy levétele után a szövettani vizsgálat malignitást mutat, akkor az onkológiai tapasztalatokkal rendelkező bőrgyógyászaink, illetve a bőrgyógyász onkológus szakorvosunkkal történik személyes konzultáció, ahol a diagnózis felállítása után a további kezelési lehetőségek kerülnek megbeszélésre.

Ha Önnek kóros anyajegy elváltozása van, vagy bőrgyógyász szakorvos  javasolta annak levételét, a beavatkozást ne halogassa, hiszen minden nap növeli a bőrrák kockázatát ezzel.

Kapcsolódó cikkek, melyek érdekelhetik Önt

 

Téma szakértője

 • dr. Borbola Kinga

 • Szakterületek:
  • bőrgyógyász - kozmetológus, klinikai onkológus
 • Specialitások:
  • Anyajegyszűrés
  • Szépészeti bőrgyógyászat
  • Bőrrák gyanú kivizsgálása
  • Melanoma szűrés
  • Hyperhidrosis

   

  Rendelés típusa:

  • Személyes, rendelői vizit
  • gyermek és felnőtt ellátás (6éves kor felett)

   

  Bejelentkezés a doktornőhöz »

   

  Tájékoztatjuk kedves pácienseinket, hogy 100 vagy 100+ anyajegy esetén teljes testtérképes anyajegyszűrésre két egymás utáni időpontot kell foglalni!

Orvos válaszol

Anyajegyek kapcsolatban

Farkasné Erőss Orsolya
Farkasné Erőss Orsolya vezető asszisztens
Tisztelt Hölgyem,

Az alábbi linken tud időpontot foglalni hozzánk.
https://www.anyajegyszurokozpont.hu/munkatarsak

Tisztelettel:
Farkasné Erőss Orsolya

Kapcsolódó oldalak

Páciensek mondták

Barátságos, alapos

Tetszett hogy nagyon barátságos volt Borbola Doktornő. Nagyon alaposan megnézett. Pontos volt a megadott időpont. is. Egyszóval tetszett az egész ellátás.

További vélemények

Kapcsolódó videók


Online bejelentkezés
Bejelentkezés kivizsgálásra és kezelésre az Anyajegyszűrő Központba:
+36 30 374 89 32
Nálunk orvos nézi meg az anyajegyet, az orvos a fényképen túl élőben is vizsgál, tapint, véleményez

Munkatársaink

dr. Csapó Zsolt PhD
dr. Csapó Zsolt PhD
dr. Vincze Ildikó
dr. Vincze Ildikó
dr. Borbola Kinga
dr. Borbola Kinga
dr. Szántó Hajnalka
dr. Szántó Hajnalka
dr. Medgyesy Gábor
dr. Medgyesy Gábor
orvos válaszol

Kérjük, töltse ki az űrlapot, és kollégánk fel fogja venni Önnel a kapcsolatot.

Név:

E-mail:

Az Ön kérdése

Prima Medica Egészségközpontok

Tájékoztatjuk tisztelt pácienseinket, hogy a növekvő légúti megbetegedések száma miatt rendelőinkben újra kötelező a maszk használata mind az ott dolgozók, mind pedig a hozzánk érkező betegek és kísérőik számára. Kérjük szíves megértésüket és az előírás betartását!