Az anyajegyem a védjegyem – szűrővizsgálaton járt R. Kárpáti Péter

Az anyajegyem a védjegyem – szűrővizsgálaton járt R. Kárpáti Péter

dr. Vincze Ildikó Létrehozva: 2017.09.25 Módosítva: 2018.10.16
Évekig bújt estéről estére Berényi András bőrébe, százezrek követték sorozatbéli mindennapjait. A mai napig sokan megállítják az utcán, hogy megkérdezzék, mikor tér vissza a sorozatba. Azt mondja, ha valaki elsőre még bizonytalanul fürkészi is az arcát, az anyajegyét látva biztosan felismeri. Mára ez lett a védjegye, nem csoda tehát, ha különösen odafigyel rá, mint általában az egészségére.

„A szűrés segít, hogy sokáig élhessem úgy az életem, ahogy én szeretném”

anyajegyszűrésen járt R. Kárpáti PéterHa a híreket böngésszük, a művésszel kapcsolatban több egészséggel, mozgással kapcsolatos rendezvényen történt közreműködéséről olvashatunk. R. Kárpáti Péter számára mindig is fontos volt egészségének megőrzése, így rendszeresen jár szűrővizsgálatokra is. „Egy ideje már abba a korba léptem, amikortól még inkább felértékelődik a megelőzés szerepe. Igyekszem erre tudatosan figyelni, hiszen 50 év felett számos betegség kockázata megnő. Ha ezeket idejében felismerik és akár életmódváltással, akár gyógyszerekkel kezelik, akkor sokáig aktív életet élhetünk” – mondja a műsorvezetőként és íróként is tevékenykedő színművész.

A legjobbkor lépett

A bőrön zajló rosszindulatú elváltozások akár évekig is észrevétlenek maradhatnak. Ha idejében felismerik, és szükség esetén sebészi úton eltávolítják a rosszindulatú növedéket, akkor jó eséllyel teljes gyógyulást érhetünk el – hangsúlyozza a rendszeres szűrés fontosságát a vizsgálatot végző dr. Vincze Ildikó bőrgyógyász-kozmetológus, az Anyajegyszűrő Központ főorvosa. Az ősz és a tél ideális időpont mind a teljes testtérképes anyajegyszűrés, mind pedig szükség esetén az anyajegyek eltávolításának elvégzésére. Ilyenkor a sebgyógyulás feltételei kedvezőbbek, a hegek fényvédelme sem jelent problémát, mint napsütéses évszakokban.

anyajegyszűrésen járt R. Kárpáti PéterKettős biztonság: az orvos és a gép is vizsgál

A teljes testtérképes anyajegyszűrés a teljes testfelületről készít képeket, és a szoftver alkalmassá teszi arra, hogy az egyes anyajegyek változásait az orvosnak külön is jelezze. A digitális formában rögzített képanyag, így a beteg összes anyajegye dokumentált, bármikor előkereshető és összehasonlítható a későbbi vizsgálatok során.

Az arcon lévő anyajegyet plasztikai sebésszel távolíttassuk el

Szerencsére a vizsgálat semmilyen problémát nem jelzett a mára védjeggyé lett anyajegy esetében sem. A főorvosnő azonban elmondta, ha valamikor mégis szükség lenne az eltávolítására, azt mindenképp plasztika sebésszel javasolt elvégeztetni. „Különösen az arcon, dekoltázs területén lévő anyajegyek esetében fontos szempont még az esztétika. Plasztikai sebészeti eltávolítás az esztétikai szempontokat is figyelembe veszi. Arcon elvégzett beavatkozásokhoz javasolt gyakorlott, nagy tapasztalatú, onkológiai szempontokat szem előtt tartó szakemberhez fordulni. A végső kozmetikai eredmény függ az eltávolított képlet méretétől, az egyéni sebgyógyulástól, illetve a páciens műtét utáni heg- és bőrvédelmétől."

Téma szakértője

 • dr. Vincze Ildikó

 • Szakterületek:
  • bőrgyógyász, kozmetológus
 • Specialitások:
  • Anyajegyszűrés
  • Anyajegyvizsgálat
  • Melanomaszűrés
  • Teljes testtérképes anyajegyszűrés

  Teljes testtérképes anyajegyszűrésre csak a hétfői rendelésen van lehetőség

Páciensek mondták

Elvarázsol

Dr. Vincze Ildikó doktornőt már néhány éve ismerem. Mindig a legnagyobb bizalommal fordultam hozzá. Ezt tettem most is és most sem csalódtam. Nyílt őszintesége, kedvessége elvarázsol és jóleső érzés tölt el a vizit befejezésekor elköszönésekor. Ilyen orvosokra van szüksége a beteg embereknek. Köszönöm segítőkészségét, jó tanácsait. Egy hálás betege

További vélemények

Online bejelentkezés
Bejelentkezés kivizsgálásra és kezelésre az Anyajegyszűrő Központba:
+36 30 374 89 32
Nálunk orvos nézi meg az anyajegyet, az orvos a fényképen túl élőben is vizsgál, tapint, véleményez

Munkatársaink

dr. Borbola Kinga
dr. Borbola Kinga
dr. Csapó Zsolt
dr. Csapó Zsolt
dr. Medgyesy Gábor
dr. Medgyesy Gábor
dr. Pánczél Gitta
dr. Pánczél Gitta
dr. Rózsa Annamária dr. Rózsa Annamária
dr. Rózsa Annamária
dr. Szántó Hajnalka
dr. Szántó Hajnalka
dr. Vincze Ildikó dr. Vincze Ildikó
dr. Vincze Ildikó
dr. Zubek Krisztina
dr. Zubek Krisztina
dr. Gyarmati Csaba
dr. Gyarmati Csaba
Automatizált anyajegyszűrés
Automatizált anyajegyszűrés
orvos válaszol

Kérjük, töltse ki az űrlapot, és kollégánk fel fogja venni Önnel a kapcsolatot.

Név:

E-mail:

Az Ön kérdése