Rendszeres kontroll<br>

Rendszeres kontroll

összehasonlító felvételekkel

dr. Vincze Ildikó Módosítva: 2019.10.22 11:38

Az anyajegyeket évente szükséges ellenőriztetni, mert a békés bőrelváltozások rosszindulatú elváltozásokká fajulhatnak. Az anyajegyek követése akkor történhet a legalaposabban és legprecízebben, ha azokról minden kontroll alkalmával felvétel készül és így azok összehasonlíthatóak lesznek. Fontos, hogy az anyajegyekről valamint a testről készült fényképek standard körülmények között történjenek, hogy tökéletes legyen a reprodukció.

Gyakori, hogy annak ellenére, hogy bőrünk a leg szem előtt lévő testrészünk, alig vesszünk észre rajta elváltozásokat. Az anyajegyek számát és elhelyezkedésüket, főleg azoknak akiknek több, mint 50 db anyajegyük van.

Teljestesttérképes anyajegyrögzítés

A speciális teljes testtérképes anyajegyszűrés alkalmával a páciens bőrén lévő összes elváltozásokat, anyajegyeket rögzítjük, melyet bármikor meg lehet ismételni. Az ismételt felvételekkel a szoftve , a mesterséges intelligenciának köszönhetően kiválasztja a kóros bőrelváltozásokat, automatikusan összehasonlítja a korábban készült képekkel, és meghatározza az új anyajegyeket és a megváltozott bőrelváltozásokat. Így pontosan összehasonlíthatóak és láthatóak a régebbi anyajegyek változásai.

anyajegyszűrés

Anyajegyszűrő központunkban lehetőség van arra, hogy automatizált anyajegyszűrésen vegyenek részt a páciensek. A mesterséges intelligenciával ellátott készülék képesek az anyajegyek a vizsgálatot követően megjelöli a kóros elváltozást, melyet szakorvos is ellenőriz, és ha szükséges, akkor személyes konzultációra hívja a beteget. Ezzel a szolgáltatással időt lehet nyerni, mert nem kell heteket várni a vizsgálatra.

2) Videodermatoszkópos anyajegy rögzítés

A videodermatoszkóp 20-120x nagyításra képes, így a legapróbb elváltozás is látható rajta. A vizsgálat alkalmával fényképek készülnek, és a következő ellenőrzés alkalmával a szakorvos az akkor készült képeket össze tudja hasonlítani a korábbiakkal, így pontosan tudja megítélni az anyajegyek változásait, méreteit le tudja mérni, és a színbeli eltérések is láthatóvá válik az új technológiának köszönhetően.

3) Komplex összehasonlítás

anyajegyszűrés, anyajegy változás követésA dermatológus a videódermatoszkóppal készült képeket rá tudja helyezni a páciensről készült teljes tesztfelszín térképre, így sokkal könnyebb a jövőben azonosítani vagy egyáltalán megtalálni az új anyajegyeket, változásokat. Ez az eljárás sokkal pontosabb és megbízhatóbb követést nyújt mind a beteg és az orvos számára.

Kapcsolódó cikkek, melyek érdekelhetik Önt

 

Téma szakértői

dr. Szántó Hajnalka

dr. Szántó Hajnalka

bőrgyógyász, allergológus és klinikai immunológus
dr. Borbola Kinga

dr. Borbola Kinga

bőrgyógyász - kozmetológus, klinikai onkológus
dr. Vincze Ildikó

dr. Vincze Ildikó

bőrgyógyász, kozmetológus

Orvos válaszol

A Patika Tükör 8. sz.-ban olvastam Dr. Rózsa Annamária cikkét az amelanotikus melanoma létezéséről. Úgy gondolom, hogy az egyik karomon kb. két hete vmi hasonló kinövés jelentkezett. Szeretnék időpontot kérni, ha lehetséges ilyen módon, hogy megmutassam a doktornőnek.
Üdvözlettel és köszönettel: Mezei-Nagy Marianna
Üd

Farkasné Erőss Orsolya
Farkasné Erőss Orsolya vezető asszisztens
Tisztelt Hölgyem,

Az alábbi linken tud foglalni doktornőhöz időpontot. Akár on-line, akár telefonos lehetőséggel.
https://www.anyajegyszurokozpont.hu/munkatarsak/borgyogyasz/rozsa-annamaria

Tisztelettel:
Farkasné Erőss Orsolya

Kapcsolódó oldalak

Kapcsolódó videók


Online bejelentkezés
Bejelentkezés kivizsgálásra és kezelésre az Anyajegyszűrő Központba:
+36 30 374 89 32
Nálunk orvos nézi meg az anyajegyet, az orvos a fényképen túl élőben is vizsgál, tapint, véleményez

Munkatársaink

dr. Csapó Zsolt PhD
dr. Csapó Zsolt PhD
dr. Vincze Ildikó
dr. Vincze Ildikó
dr. Borbola Kinga
dr. Borbola Kinga
dr. Szántó Hajnalka
dr. Szántó Hajnalka
dr. Medgyesy Gábor
dr. Medgyesy Gábor
orvos válaszol

Kérjük, töltse ki az űrlapot, és kollégánk fel fogja venni Önnel a kapcsolatot.

Név:

E-mail:

Az Ön kérdése

SPECIALIZÁLT KÖZPONTOK