Rendszeres kontroll<br>

Rendszeres kontroll

összehasonlító felvételekkel

dr. Vincze Ildikó Létrehozva: 2017.05.22 Módosítva: 2019.10.22

Az anyajegyeket évente szükséges ellenőriztetni, mert a békés bőrelváltozások rosszindulatú elváltozásokká fajulhatnak. Az anyajegyek követése akkor történhet a legalaposabban és legprecízebben, ha azokról minden kontroll alkalmával felvétel készül és így azok összehasonlíthatóak lesznek. Fontos, hogy az anyajegyekről valamint a testről készült fényképek standard körülmények között történjenek, hogy tökéletes legyen a reprodukció.

Gyakori, hogy annak ellenére, hogy bőrünk a leg szem előtt lévő testrészünk, alig vesszünk észre rajta elváltozásokat. Az anyajegyek számát és elhelyezkedésüket, főleg azoknak akiknek több, mint 50 db anyajegyük van.

Teljestesttérképes anyajegyrögzítés

A speciális teljes testtérképes anyajegyszűrés alkalmával a páciens bőrén lévő összes elváltozásokat, anyajegyeket rögzítjük, melyet bármikor meg lehet ismételni. Az ismételt felvételekkel a szoftve , a mesterséges intelligenciának köszönhetően kiválasztja a kóros bőrelváltozásokat, automatikusan összehasonlítja a korábban készült képekkel, és meghatározza az új anyajegyeket és a megváltozott bőrelváltozásokat. Így pontosan összehasonlíthatóak és láthatóak a régebbi anyajegyek változásai.

anyajegyszűrés

Anyajegyszűrő központunkban lehetőség van arra, hogy automatizált anyajegyszűrésen vegyenek részt a páciensek. A mesterséges intelligenciával ellátott készülék képesek az anyajegyek a vizsgálatot követően megjelöli a kóros elváltozást, melyet szakorvos is ellenőriz, és ha szükséges, akkor személyes konzultációra hívja a beteget. Ezzel a szolgáltatással időt lehet nyerni, mert nem kell heteket várni a vizsgálatra.

2) Videodermatoszkópos anyajegy rögzítés

A videodermatoszkóp 20-120x nagyításra képes, így a legapróbb elváltozás is látható rajta. A vizsgálat alkalmával fényképek készülnek, és a következő ellenőrzés alkalmával a szakorvos az akkor készült képeket össze tudja hasonlítani a korábbiakkal, így pontosan tudja megítélni az anyajegyek változásait, méreteit le tudja mérni, és a színbeli eltérések is láthatóvá válik az új technológiának köszönhetően.

3) Komplex összehasonlítás

anyajegyszűrés, anyajegy változás követésA dermatológus a videódermatoszkóppal készült képeket rá tudja helyezni a páciensről készült teljes tesztfelszín térképre, így sokkal könnyebb a jövőben azonosítani vagy egyáltalán megtalálni az új anyajegyeket, változásokat. Ez az eljárás sokkal pontosabb és megbízhatóbb követést nyújt mind a beteg és az orvos számára.

Kapcsolódó cikkek, melyek érdekelhetik Önt

 

Téma szakértői

dr. Rózsa Annamária

dr. Rózsa Annamária

bőrgyógyász
Dr. Schmidt Emese

Dr. Schmidt Emese

bőrgyógyász, klinikai onkológus
dr. Szántó Hajnalka

dr. Szántó Hajnalka

bőrgyógyász, allergológus és klinikai immunológus

Orvos válaszol

Szeretnék egy teljes testes átfogó anyajegy vizsgálatot. A héten éreztem viszketést az egyik anyajegyen, ezért viszonylag rövid távon szeretnék menni önökhöz!

dr. Szántó Hajnalka
dr. Szántó Hajnalka bőrgyógyász, allergológus és klinikai immunológus
Tisztelt Tamás,

Kérjük, hogy panaszával jelentkezzen be egy személyes konzultációra. Időpontot az alábbi linken is tud foglalni.

Tisztelettel:
Dr. Szántó Hajnalka
https://www.anyajegyszurokozpont.hu/munkatarsak/borgyogyasz-klinikai-immunologia-allergologus/dr-szanto-hajnalka

Kapcsolódó oldalak

Kapcsolódó videók


Online bejelentkezés
Bejelentkezés kivizsgálásra és kezelésre az Anyajegyszűrő Központba:
+36 30 374 89 32
Nálunk orvos nézi meg az anyajegyet, az orvos a fényképen túl élőben is vizsgál, tapint, véleményez

Munkatársaink

dr. Vincze Ildikó
dr. Vincze Ildikó
Dr. Schmidt Emese
Dr. Schmidt Emese
dr. Borbola Kinga
dr. Borbola Kinga
dr. Szántó Hajnalka
dr. Szántó Hajnalka
dr. Rózsa Annamária
dr. Rózsa Annamária
dr. Medgyesy Gábor
dr. Medgyesy Gábor
dr. Csapó Zsolt PhD
dr. Csapó Zsolt PhD
orvos válaszol

Kérjük, töltse ki az űrlapot, és kollégánk fel fogja venni Önnel a kapcsolatot.

Név:

E-mail:

Az Ön kérdése

Prima Medica Egészségközpontok

Tájékoztatjuk tisztelt pácienseinket, hogy a hatályban lévő jogszabályok szerint rendelőinkben továbbra is kötelező a maszk használata mind az ott dolgozók, mind pedig a hozzánk érkező betegek és kísérőik számára. Kérjük szíves megértésüket és az előírás betartását!